24.4.08

mercimekli börek YE # 33

Malzemeler;
1 paket (20 tane) milföy hamuru
2 su bardağı yeşil mercime
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Çörek otu
yumurta sarısı
Yapılışı;
Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür.
Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur.
İçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.
Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm.lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır.
Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir.
Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur.
Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak şekilde birleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip 200 derece fırına verilir.
Afiyet olsun

14 yorum:

  1. Adsız20:17

    yemeklerin gerçekten çok güzel görünüyor bunların hepsini yemek isterdim.

    YanıtlaSil
  2. Adsız20:19

    Ellerine sağlk harika görünüyor milföy şekli daha da süper aklınızla bin yaşayın

    YanıtlaSil
  3. Adsız20:20

    Galiba bugün şanslı bir günümdeyim çünkü arama motoru sayesinde sizin sitenizle ve harika tariflerinizle tanıştım. Ve hemen ve tereddütsüz sık kullandıklarıma ekleyiverdim:))) Özellikle ”mercimekli Milföy Böreği” tarifinizi hemen denemeyi düşünüyorum..Milföy hamuruna böyle bir görüntüyü kazandırdığınız için ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Adsız20:22

    Görüntü çok güzel olmuş. Ne hoş fikir hamuru bu şekilde yapmak. Tebrikler..

    YanıtlaSil
  5. tarifi okurken canım çekti kokusu burnuma geldi.rejim belasına açım zaten.mmm nefissss.

    YanıtlaSil
  6. Adsız23:28

    Nefis olmuş ellerine sağlık canım...

    www.mutfaktahersey.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Adsız01:43

    ARKADASIM HARIKA BÖREK OLMUS,ISMIYLE TAMDA UYUMLU.ELLERINE SAGLIK.
    PAYLASIM ICIN COK TESEKKÜRLER.BENDE DENEYECEGIM INSALLAH:)))

    YanıtlaSil
  8. canım börekler harika görünüyo..
    içine yeşil mercimek koyma fikri hoşuma gitti...
    ellerine sağlık..
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  9. Adsız08:03

    ellerinize saglık cok guzel olmus:)



    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

    SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
    http://fatostuncay.blogcu.com
    (YANİ BEN) YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

    TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

    ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
    YAYINA HAZIRLAYANLAR:
    www.nasibim.blogcu.com
    www.birdemliksohbet.blogspot.com
    SORUMLU MÜDÜR:
    www.selmahlc.blogcu.com
    GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
    Melike Sahin

    Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
    Örn:
    İsim: Fatos Tuncay
    Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
    Tarifim: Damalı Kek
    Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


    SELAM VE SEVGİLERİMLE;
    Fatos..:)
    http://fatostuncay.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  10. Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
    > > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
    > > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
    > > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
    > > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
    > > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
    > > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
    > > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
    > > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
    > > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
    > > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
    > > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
    > > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
    > > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
    iyiki varsııınnn.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Adsız16:14

    sandal börekler muhtesm olmus. çok severım her cesıt boreğı bu borekte tam ağızlara laik yanı ellerine sağlık canım .

    iyi pazarlar canım..görüşmek üzere :)

    emelinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. Adsız13:18

    yani yeğenimin bu kadar becerikli olmasına bende şaşıyorum bazen boynuz kulak misali gız yeğenim hani süsleme işleri bana aiitti bunların görüntüleride çok güzel görünüyor ellerin dert görmesin neyse b ize gelince tadınada bakarız inş aferim sana halanı utandırmadın yola devam paşamın parmaklarını yemeyi bırak azda biz yiyelim hı

    YanıtlaSil
  13. Adsız22:37

    Cok sahane olmus,sekillerine bayildim, ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Adsız22:42

    merhaba,
    ellerinize saglik soyle bir blogunuzda dolastimda super tarifler var ama gelki ya benim kafam karisti su tepside kumpirin tarifini bir yerde bulamadim?
    sevgilerimle sevval

    YanıtlaSil

hoş geldin!