24.4.08

bir porselen demlik dolusu düğme kurabiye (pdçse21)

malzemeler:
150gr.tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartmatozu
aldığı kadar un
üzeri için yeteri kadar çikolata
yapılışı:
oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayıda ekliyoruz ardından bir az miktarda unu ,kabartmatozu ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz.sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz unlanmış zeminde hamuru yarım cm kadar açıp su bardağıyla kesiyoruz.çıkan yuvarlaklara çay bardağıyla basıyoruz ama sadece iz oluşması için hamurun kesilmemesi gerekli buna dikkat edelim.daha sonra bir çay kaşığı sapıyla veya başka sivri uçlu birşeyle hamura düğmemizin deliklerini oluşturuyoruz.185 derecede çok kızarmadan hafif pembe renkte pişirip fırından alıyoruz.kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca benmariusulu erittiğimiz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp iplerimizi çiziyoruz.
afiyet olsun

4 yorum:

  1. Çok şık... Harika... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

    (Hamarat ailesi tatile çıktı belki yakında dönerler :) )

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    kurabiyeler çok şık görünüyorlar..
    yemesi nasıl da keyiflidir kimbilir ?
    Etkinlikte farkedilecek türden bir lezzet olmuş..
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    http://mutlulukdefteri.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. sevim00:40

    bu düğmeleri pardesü iliklerindede kullanabiliyormuyuz:))))))))))
    çok pratik ve güzel olmuş.yani görüntüsü çok hoş
    ellerine sağlık arkim

    YanıtlaSil
  4. slm
    arkadaşım ellerinize sağlık tarifin tamamını benim siteden alıp yapıştırmışsınız
    sadece zencefil kısmı silinmiş
    ellerinize sağlık beğenip denemişsiniz ama sadece küçük bir notla kaynağı belirtseydiniz
    kaynağı belirtirseniz sevinirim
    www.mutfaknotlari.com

    YanıtlaSil

hoş geldin!