malzemeler:
150gr.tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartmatozu
aldığı kadar un
üzeri için yeteri kadar çikolata
yapılışı:
oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayıda ekliyoruz ardından bir az miktarda unu ,kabartmatozu ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz.sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz unlanmış zeminde hamuru yarım cm kadar açıp su bardağıyla kesiyoruz.çıkan yuvarlaklara çay bardağıyla basıyoruz ama sadece iz oluşması için hamurun kesilmemesi gerekli buna dikkat edelim.daha sonra bir çay kaşığı sapıyla veya başka sivri uçlu birşeyle hamura düğmemizin deliklerini oluşturuyoruz.185 derecede çok kızarmadan hafif pembe renkte pişirip fırından alıyoruz.kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca benmariusulu erittiğimiz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp iplerimizi çiziyoruz.
afiyet olsun
Çok şık... Harika... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...
YanıtlaSil(Hamarat ailesi tatile çıktı belki yakında dönerler :) )
Merhaba
YanıtlaSilkurabiyeler çok şık görünüyorlar..
yemesi nasıl da keyiflidir kimbilir ?
Etkinlikte farkedilecek türden bir lezzet olmuş..
ellerinize sağlık..
sevgiler..
http://mutlulukdefteri.blogcu.com
bu düğmeleri pardesü iliklerindede kullanabiliyormuyuz:))))))))))
YanıtlaSilçok pratik ve güzel olmuş.yani görüntüsü çok hoş
ellerine sağlık arkim
slm
YanıtlaSilarkadaşım ellerinize sağlık tarifin tamamını benim siteden alıp yapıştırmışsınız
sadece zencefil kısmı silinmiş
ellerinize sağlık beğenip denemişsiniz ama sadece küçük bir notla kaynağı belirtseydiniz
kaynağı belirtirseniz sevinirim
www.mutfaknotlari.com