5.11.07

ŞEKERPARE

sekerpare( www.negatif.com )

malzemeler;

1 paket tereyağı yada margarin
3 adet yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
½çay bardağı pudra şekeri
½çay bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
istenirse içine 1 çay bardağı çekilmiş fındık

şerbeti için;

su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
4 de 1 limon
üzerine bütün fındık

yapılışı;

karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı yada margarinimizi,sıvıyağı ve yumurtalardan 1 tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini koyup karıştıralım.
üzerine mısır unu ve pudra şekerini de ekleyelim,sırasıyla,çekilmiş fındık içi,vanilya,kabartma tozu ve unuda karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
yağlanmış fırın tepsisine 1 parmak aralık bırakarak dizelim .üzerine fındık batırıp ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
önceden ısıtılmış 170'c-180'c de üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.fırından çıkınca sıcak şerbetimizi döküyoruz.
şerbet malzemelerimizi tencereye koyup kaynatıyoruz.kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
*[tatlımız ve şerbetimiz sıcak olarak buluşacak.çekilmiş fındık içine hamura istersek koymayabiliriz.]

1 yorum:

  1. Adsız13:00

    mısır unuda katmışsın. ilk kez görüyor denemekte fayda var .

    YanıtlaSil

hoş geldin!