6.11.07

GÜL TATLISI


Malzemeler:

1 yumurta

2 çorba k. erimiş margarin

2 çorba k. yoğurt

1 p. kabartma tozu

1 çorba k. irmik

alabildiği kadar un

şerbeti için:

3 su b. tozşeker

2,5 su b.

YAPILIŞI:

karıştırma kabına erimiş margarin alınır üzerine yumurta kırılır,yoğurt da eklenerek çırpılır.daha sonra irmik ve kabartma tozu eklenir,alabildiği kadar unla hamuru yoğrulur.diğer taraftan şerbeti için 3 su bardağı tozşeker ve 2,5 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır.hazırlanan hamur açılarak 3 ayrı boyda eşit sayıda varsa hamur kesme aparatıyla ya da bardak yardımıyla kesilir.hamurların büyük boyu en alta gelecek şekilde boy sırasına göre en ortasına yumurta sarısı sürülerek dizilir.ve ortası parmak ile bastırılarak gül şekli verilir.bu şekilde hazırlanan hamurlaryağda kızartılır.soğutulmuş şerbetin içine alınır.şerbetini çekince servis tabağına alınır.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Adsız12:59

    ben bu gül tatlısının tek katla yapmıştım ama tarifi kaybettim.aynı bu tarifle denesem nasıl olur acaba
    seninki gibi olmayacağı kesinde

    YanıtlaSil

hoş geldin!