4.4.08

sevim'le sevimli bir gün

bugün sevim minik kızıyla bendeydi,kahvaltı için tadını hala unutamadığı sosisli kıtır ekmekler ,limonlu kek,kalburabastı tatlısı ve nohutlu makarna salatası yaptık.


sosisli kıtır ekmekler

nohutlu makarna salatası kalbura bastı

Malzemeler:
1 paket yumuşak tereyağı veya margarin
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1\4 limon suyu
Yapılışı:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
hamurun hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
limonlu kek
5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1\2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı kakao
yapılışı:
yumurtayı şekerle iyice çırpın,sıvıyağ,yoğurt,limon kabuğunu ekleyerek çırpın,unu eleyerek ilave edin,üzerine kabartmatozunu da ekledikten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
yağlanmış kek kalıbına hamurun yarısını dökün,diğer yarısına kakaoyu ekleyerek karıştırın ve kek kalıbındaki beyaz kek hamurunun üzerine dökün çatalla dairesel hareketler yaparak hamura şekil verin,
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.


3 yorum:

  1. selam
    hepside birbirinden lezzetli ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hepsi de birbirinden lezzetli şeyler.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Adsız01:17

    tadı damağımda kaldı yine.ellerin dert görmesin arkim.hiç tatlı sevmeyen eşim kalbura bastıya bayıldı.hepside çok ama çok güzeldi.
    canım arkadaşım

    YanıtlaSil

hoş geldin!