21.3.08

KUZU PİRZOLA&PİRİNÇ PİLAVI

Kuzu pirzola malzemeleri:
1 kilo kuzu pirzola
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
1yemek kaşığı sıvıyağını tavaya koyun,pirzolaları tavaya dizin üzerine tuz,karabiber ve kekik serpin,altını üstünü çevirerek bıraktıkları suyu çekene kadar kızartın.
pirinç pilavı malzemeleri:
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
tuz
Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
Pilav tenceresinde yağı eritip,pirinçleri koyun.
Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Sicak suyu tencereye koyun ve tuzunu ilave . Kapağını kapat.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. suyunu çekince altını kapatın ve bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Mükemmel görünüyor ya. Yemek vakti de geldi. Ne yaptı acaba bizim aşçı?

    YanıtlaSil
  2. selam ellerine saglik harika görünüyor sevgiler keskinli

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyorrrr ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Adsız13:02

    evet görünümü gibi tadıda harikaydı.
    iyiki varsın arkim.......

    YanıtlaSil

hoş geldin!