22.2.08

SEFTELA TURŞUSU


Pazı alınca saplarını ne yapıyoruz,yoksa çöpemi atıyoruz? pekiii onlardan artık seftela turşusu yapmaya ne dersiniz!...(Bu tarifte lahana saplarıda kullanılabilir.)
MALZEMELER:
1 bağ pazı sapı
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,sirke
YAPILIŞI:
Pazı saplarını yıkayıp kaseye alalım,üzerlerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar da sirke ekleyip 10 dakika bekletelim.
Tekrar yıkayıp,kibrit çöpü uzunluğunda keselim.Tencerede yine üzerlerini geçecek kadar kaynar su ile haşlayalım,soğuk sudan geçirip süzelim.
Tavaya sıvıyağ koyalım,yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene dek kavuralım,pazı saplarını ve ince doğranmış sarımsakları ve tuzunu da ilave edip kısık ateşte 5-7 dakika arada karıştırarak iyice kavrulmalarını sağlayalım,sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Adsız17:19

    Ne kadar değişik olmuş hiç denememiştim ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Adsız20:24

    Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil

hoş geldin!