19.2.08

CEVİZLİ KADAYIF


MALZEMELER:
500gram tel kadayıf
1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
Üzeri için:
ince çekilmiş antep fıstığı
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayın,su ve tozşekeri kaynatın.Limon suyunu ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.
Kadayıfı fırırn tepsisine alın,üzerine erittiğiniz margarini gezdirin.yavaş yavaş harmanlayıp,margarini kadayıfa yedirin.
Kadayıfın yarısını ayırıp,kalanını tepsiye bastırarak yayın.Üzerine ceviz serpiştirin.
Kalan kadayıfı da cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıf ılıkken,üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Kadayıf şerbetini çekince,üzerine antepfıstığı serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Adsız10:53

    canım,ellerine sağlık hangi arada yapıyorsun bu güzel yemekleri.sabah sabah iştahımı kabarttın yine:)

    YanıtlaSil
  2. Bol cevizli kadayıfa hayır diyemem.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. selam arkadaşım tebrik ederim herşey çok nefis görünüyor başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil

hoş geldin!