11.2.08

JAPON GÜNEŞİ

Bugünkü misafirlerim için menü oluşturmama yardımcı olan Sevgili hatice' nin sitesinden aldığım bi tarif bu.
ama ben malzemeleri evde olanlarla değiştirdim,dışarı çıkmaya vaktim yoktu ve mantar yerine küp küp doğradığım patatesleri,kuzu eti yerinede kurban bayramından kalma dondurucuda sakladığım dana etini kullandım.Orjinal tarifeburdan ulaşabilirsiniz.
Evdeki malzemeleri kullanarak benim uyarlamam ise şöyle;
MALZEMELER:
½kg.dana kuşbaşı
3 adet patlıcan
4 adet patates
3 adet yufka
tuz
yoğurt,2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Eti tavaya alın,üzerine sıvıyağ ekleyin,saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Patatesleri küp küp doğrayıp,tuzlayarak kızartın.
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletip kızartın.
Patlıcan ve patatesleri pişen etlerin üzerine ilave edip karıştıralım.
Yufkaları 12 adet kadar küçük üçgenler halinde kesip pipet yardımıyla sigara böreği gibi sarın.
Uçlarını su ile ıslatıp kapatın ve kızartın.
yuvarlak bir servis tabağına etli karışımı yayıp ortasını açın,üzerine yufkaları şekildeki gibi dizin ve ortasına sarımsaklı yoğurdu koyarak servis yapın.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. gerçekten de mmmmmmmmm leziz olmuş arkadaşım .eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Adsız20:04

    harika bir goruntusu var, tek kelimeyle mukkemel ellerine saglik canim, iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Gül
    Japon günesin muhtesem duruyor canim ellerine saglik.

    Görüsmek umuduyla...
    Emine

    YanıtlaSil
  4. Bunu hatice'nin sayfasında bende görmüş ve çok beğenmiştim Eline sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Adsız22:55

    BENCE BU TARIF COK GÜZEL OLMUS,SIZIN VE TARIFIN YARATICISININ ELLERINE SAGLIK.
    SEVGILER:)))

    YanıtlaSil
  6. Ben bu kış güneşine bayıldım çok güzel bir görüntü... Ellerine sağlık... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Adsız19:17

    çok güzel oldu japon güneşi herkese tavsiye ederim afiyet olsn

    YanıtlaSil
  8. Adsız19:21

    harika teredüt etmiştim yaparken amma nefis afiyet olsn muammer ertuğ

    YanıtlaSil

hoş geldin!