9 adet tavuk budu
3-4 adet patates
1 adet domates
3 adet sivri biber
tuz
½ su bardağı sıvı yağ
tuz
1 çorba kaşığı salça
sıcak su
Yapılışı;
patateslerimizi soyup,yarım parmak kalınlığında yuvarlak olarak doğruyoruz.
sıvıyağın yarısını üzerine döküp,tuz ile karıştırıyoruz,
sırt sırta fırın kabımızın yanlarına diziyoruz.
Butlarımıza daha kolay pişmesi için bıçak yardımıyla çizikler atalım.
tavuk butlarını da aynı şekilde sıvıyağlayıp,tuzlayarak fırın kabımızın ortasına diziyoruz
180'c fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
ortasına domatesimizi bütün olarak yerleştiriyoruz,
biberlerimizi de butlarımızın arasına yerleştiriyoruz.
1 çorba kaşığı salçamızı,sıcak suda eritip kaşık yardımıyla kabımızın üzerine döküyoruz.*
*(salçalı su butlarımızın yarısına kadar gelmeli)
fırın kabımızın üzerini folyo ile kapatıp,tekrar 180'c fırında 40dakika kadar pişirelim.
üzerini kızartmak için;folyoyu üzerinden alıp,15 dakika kadar daha fırınlayalım.
Afiyet olsun.
butları hıc haslamdan pısıyor mu? yarın bunu deneyecegım nefıs gorunuyorlar:)
YanıtlaSilevet canım butlar hiç haşlanmadan pişiyor,
YanıtlaSilçok da güzel oluyor hatta tavuk yemeği sevmeyen eşimin yediği tek tavuklu yemek.şimdiden afiyet olsun sana....iyi akşamlar
Yağ 12 su bardağı görünüyor:=))Tahminimce 1/2 s.b. dır ama bilmeyen biri bu tarife uymasın sakın. Yemekleriniz gerçekten birbirinden güzel.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilgülcüm,bu tarifi dün blogunda görüp denedim,
YanıtlaSileşim tavuk yemeklerini pek sevmez ama bu tarif mükemmel!
artık eşiminde sevdigi tavuklu bir tarifim oldu teşekkürler.
perihan
bu akşam gelecek olan misafirlerim için tarifteki gibi pişirdim,hemde haşlamadan pişmesine ragmen hayalimdeki gibi oldu,
YanıtlaSiltariflerin benim damak tadıma çok uygun,ellerine saglık gül.
tarifi aynen yaptım ve harika oldu ellerinize sağlık tatlılarınızıda deniycem teşekkürler
YanıtlaSilben daha once yapiyordum ama simdi sizin dediginiz gibi deniyorum , bence cok guzel olacak ellerine saglik
YanıtlaSil