20.1.08

PORSİYONLUK BÖREK

Malzemeler:
3 yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
5 adet sosis
5 adet zeytin
1 adet soğan
tuz,kırmızı toz biber,
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI:
Tavaya sıvıyağ koy,ince ince kıyılmış soğanları pembeleiene kadar kavur,
rendelenmiş yada iyice ezilmiş patates,sosis,tuzunu ekleyip iyice karıştır,4-5dakika pişir.
zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp,doğra,kaşarpeynirinin yarısıyla birlikte patateslere ekle 1-2 kere daha karıştırıp soğumaya bırak.
derin bir kasede süt,sıvıyağ,yumurta ve kabartma tozunu çırp,
yufkayı tezgaha ser,üzerine patatesin sıvı karışımdan sür,üzerine diğer yufkayı ser,tekrar sıvı karışımdan sür,3.yufkayıda aynı şekilde üzerine ser ve uygun büyüklükte yuvarlaklar kes,
minik kek kalıplarına yerleştir.artan sıvı sosu patatesli harcın içersine dök,iyice karıştır.
kek kalıplarını yerleştirdiğiimiz yufkaların ortalarına patayesli harçtan koy,
üzerlerine kaşar peynir rendesini bölüştür,önceden ısıtılmış 180'c fırında ver,
üzerine kırmızı toz biber serp.

1 yorum:

hoş geldin!