3 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tahin
½çay bardağı tozşeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı ceviz
ihtiyaç olursa su
bal
yapılışı;
Unun üzerine tuz serp,yumuşak tereyağını ekleyip yogur,yumurtaları teker teker kır,alabildiği kadar su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur OLSUN.
Hamuru 2 bezeye böl,un yardımıyla,½cm.kalınlığında merdane ile her ikisinide aç.
1 kasede tozieker ile tahini karıştır.açtığımız bezelerden birinin üzerine tahini döküp fırça ile sürelim.
üzerine açtığımız diğer bezeyi kapatalım,üzerine hafifçe bastırıp,rulo şeklinde saralım.Uzunlamasına esnetip,gül böregi şeklinde saralım.
5-10 dakika kadar bekletelim,
Un yardımıyla,merdane ile hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleitirelim,üzerine tahin sürelim.üzerine ceviz taneleri dizip orta ısıdaki fırına verelim.
üzerine bal gezdirip yiyelim.
ımmmm kalori deposu.ama tadı nefis oluyo valla.ben çok beyendim
YanıtlaSil