½ kg. havuç(rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
½ su bardağı ceviz
1 paket vanilya
yarım paket margarin(erimiş)
Üzeri için:
Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı çikolata
2 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Öncelikle havucu rendeleyin. Bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyin ve havuç suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Havuçlar ılıklaşınca içine un haline getirilmiş bisküviyi,vanilyayı,margarini ve dövülmüş ceviz içini ekleyip yoğurun. Karışımdan parçalar alarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve ister çikolatalı sosa,istersenizde sade hindistan cevizine batırabilirsiniz.
Çikolatalı sos yapımı:
cezveye su koyuyoruz,kaseye de çikolatayı ve sütü koyup cezvenin üzerinde eriyene kadar karıştırıyoruz.
(ben bazan içine ceviz koymayıp,dışını cevizle kaplıyorum.)
SELAM CANIM, OLSUN HENÜZ BITMIS DEGIL ZATEN, ILGINE COK TESEKKUR EDERIM ,MMMMM HARIKA LEZZETLER TAM BAYRAMLIK, ELLERINE SAGLIK, ALDIM YAYINA VERDIM, MUTLU PAZARLAR DILERIM..
YanıtlaSil