11.11.07

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER:

1 kilo pırasa

1 büyük boy soğan

3 adet havuç

1 avuç pirinç

1 tatlı kaşığı şeker

tuz

pırasaların hizasında olacak kadar su

1 limon suyu

sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:

Pırasaları ayıklayıp yıkayarak 2 cm aralıklarla verev dilimlere keselim.

Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve yuvarlak dilimlenmiş havuçları ekleyelim. Ara sıra karıştırarak havuçlar diriliğini kaybedene dek kavuralım.

Pırasaları ekleyelim. Ağır ateşte ve fazla karıştırmadan pırasalar diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim.

Tuzu, şekeri, limon suyunu, yıkanmış pirinci ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyelim.

Yemeği ağır ateşte pişirdikten sonra soğutarak , arzuya göre limon dilimleri ile servis yapalım.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Adsız11:35

    bayılıyorum şu pırasaya özelliklede soğuk olarak yenmesi çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

hoş geldin!