MALZEMELER:
1 kilo pırasa
1 büyük boy soğan
3 adet havuç
1 avuç pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
pırasaların hizasında olacak kadar su
1 limon suyu
sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
Pırasaları ayıklayıp yıkayarak 2 cm aralıklarla verev dilimlere keselim.
Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve yuvarlak dilimlenmiş havuçları ekleyelim. Ara sıra karıştırarak havuçlar diriliğini kaybedene dek kavuralım.
Pırasaları ekleyelim. Ağır ateşte ve fazla karıştırmadan pırasalar diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim.
Tuzu, şekeri, limon suyunu, yıkanmış pirinci ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyelim.
Yemeği ağır ateşte pişirdikten sonra soğutarak , arzuya göre limon dilimleri ile servis yapalım.
Afiyet olsun.
bayılıyorum şu pırasaya özelliklede soğuk olarak yenmesi çok güzel oluyor
YanıtlaSil