11.11.07

HAMSİLİ TART


Malzemeler:

1 kilo hamsi

6 tane haşlanmış patates

1 tane büyük boy kuru soğan

maydanoz

tuz,karabiber

sıvıyağ



Sos için;

2 diş sarımsak

4 adet domates



Yapılışı:

Hamsinin kılçıklarını çıkar,yıka,
kelepçeli kek kalıbına yada derin bir borcama
resimdeki gibi diz.
Soğanları yarım piyaz doğra tavaya koy,sotele,
haşlanmış patatesleri küçük küp küp doğra,soğanların üzerine koy,arada karıştır,iyice kavrulsunlar,
İçersine maydanozları ince ince kıyıp koy,tuz ve karabiberi ekle,
Kalıpta dizili olan hamsilerin üzerine sıcak haldeyken koy,üzerini bastır düzelt,iyice sıkılaştır.
Üzerine geri kalan hamsileri kuyrukları içte olacak şekilde diz.
Tavaya sıvıyağ koy,domatesi çok ince doğra,tavaya koy,sarımsak ve biraz tuz ilave et. bu sosun yarısını hamsilerin üzerine gezdir.180'C fırında 10 dakika kadar pişir.
Fırından çıkınca ortasına kalan sosu dök,ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsle.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Hamsili Tart ilginç olmuş. Gerçi ben hamsiyi kızartma haricinde yemem ama bir gün denemek istiyorum. Uğradığınız için de teşekkürler. Hamarat ailesi çalışmaya devam ediyor. Sevgiler....

    YanıtlaSil

hoş geldin!