18.12.07

KAHVERENGİ ÇORBA(Kırsaroşur)

Küçükken adını söyleyemediğimden adı kahverengi kalan bu çorbanın buğdaylarının tadı çok çok çok güzel....



Malzemeler:

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı buğday
1 su bardağı barbunya
1 adetsoğan yarım kibrit kutusu iç yağı
½çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Akşamdan barbunya ile buğdayı suya koyalım.ertesi gün süzelim.
tencereye sıvıyağ istenirse tereyağ ve iç yağını eritelim,
yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım,salçasını,buğday ve barbunyayıda ekleyip 1-2 kere karıştıralım,
üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip pişirelim.
(arada suyunu kontrol etmek gerekiyor,azalınca su ekleyelim.)
afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Adsız23:24

    cok deyisik bir corba tarifi
    emeinim tadi cok guzeldir hele de soguk havalarda ne guzel icilir
    ellerine saglik canim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Etkinlik poğaçası için geldim ama pilav ve çorba ilede karşılaştım.Hepsi için ellerine sağlık canım harikasın...

    YanıtlaSil
  3. Adsız02:51

    çorba çok degisik olmus, ellerine saglik canim.
    Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
    Öptum

    YanıtlaSil
  4. Adsız11:29

    valla ben içyağsız yapıyorum üzerinede yoğurt koyuyorum tabağıma ohh çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

hoş geldin!