1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı buğday
1 su bardağı barbunya
1 adetsoğan yarım kibrit kutusu iç yağı
½çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Akşamdan barbunya ile buğdayı suya koyalım.ertesi gün süzelim.
tencereye sıvıyağ istenirse tereyağ ve iç yağını eritelim,
yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım,salçasını,buğday ve barbunyayıda ekleyip 1-2 kere karıştıralım,
üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip pişirelim.
(arada suyunu kontrol etmek gerekiyor,azalınca su ekleyelim.)
afiyet olsun.
cok deyisik bir corba tarifi
YanıtlaSilemeinim tadi cok guzeldir hele de soguk havalarda ne guzel icilir
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
Etkinlik poğaçası için geldim ama pilav ve çorba ilede karşılaştım.Hepsi için ellerine sağlık canım harikasın...
YanıtlaSilçorba çok degisik olmus, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilBayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
Öptum
valla ben içyağsız yapıyorum üzerinede yoğurt koyuyorum tabağıma ohh çok güzel oluyor
YanıtlaSil