11.11.07

KABAK TATLISI

Ananem köyden kabak yollamış bana sağolsun...
öyle güzel oldu ki.....fuotoğrafta tavanın yarısı boş:)


Malzemeler:

1 kilo kabak
1 su bardağı şeker
üzerine:ceviz,fındık,fıstık (hangisini dilerseniz)

Yapılışı:
Dilimlenmiş kabaklar soyulup,2 pamak kalınlığında parçalara ayrılır,
Yıkanıp tavaya koyulur,üzerine şeker gezdirilir,en kısık ateşte pişirilip,demlenmeye bırakılır.
Soğuyunca üzerine herhangi bir içten serpip servis yapabilirsiniz,
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Adsız12:56

    ben kabağı çok severim.hem tadıda görünüşüde hoş.
    ellerine sağlık.üzerine birde ceviz serpince ooo harika oluyo

    YanıtlaSil

hoş geldin!