23.11.07

SARIMSAKLI PAZI KAVURMASI


Malzemeler:

1 demet pazı

6 adet ptates

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı su

½ çay bardağı sıvıyağ

tuz

YAPILIŞI:

Patasleri haşlayıp ezelim.

Soganları küp küp doğrayalım.

Tavaya sıvıyağ koyup,soğanları kavuralım,salçasını ekleyelim, ince ince doğradığımız pazı yapraklarını da soğanların üzerine ilave edip kavuralım,

Sarımsağını rendeleyip,suyunu ve tuzunu ayarlayalım.

Ezilmiş patatesleri de ilave edlim,iyice karıştırıp kısık ateşte kavurmaya devam edelim.

İstediğimiz şekli v erip servis tabağına alalım,

Sıcakveya soğuk servis edilebilir.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Adsız11:34

    benim en çok sevdiklerimin arasındadır pazı.
    ellerine sağlık çok güzel örünüyor.tadınında öyle olduğuna eminim

    YanıtlaSil

hoş geldin!