Malzemeler:
6 adet patlıcan,(uzunlarından)
200 gr.mantar
4 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet büyük soğan
12 dilim kaşar peyniri
Tuz,
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp alacalı soydum,ortadan ikiye bölüp,kağıt havlu ile kuruladım.
Sıvıyağı kızdırıp,patlıcanları kızarttım.
Kızarmış patlıcanları uygun büyüklükteki fırın kabına dizdim,patlıcanların bir ucunda 1cm.kadar pay bırakıp bıçak ile dibine kadar bastırmadan diğer ucuna kadar kestim,(yelpaze adı buradan geliyor)
Yelpaze şekli verdiğim tüm patlıcanlara tuz serptim.
Mantarlı iç:
Kuru soğanı,biberleri,domatesleri ve martarları ince ince doğradım.
Derin bir tavaya biraz sıvıyağ koyup soğanları 2-3 dakika pembeleştirdim,yeşil biberleri ekleyip soğanlarla birlikte kavurdum.
Sırayla,mantar ekleyip 3-5 dakika kavurdum ve son olarak domatesleri ve tuzu ekleyip,1-2 kere karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bıraktım.
Son buluşma:
Mantarlı içi yelpaze şekli verdiğim patlıcanlara bölüştürdüm.üzerlerini dilim dilim kestiğim kaşar peynirlerini yerleştirdim ve 200 derece fırında peynir eriyene kadar beklettim.
Afiyet olsun
canım ellerine saglık hersey cok güzel patlıcan yemegini denneyecgim inş seni tanımak cok güzeldi en yakın zamanda evede bekliyorum.
YanıtlaSilnasibim(porselendemlik)