18.4.08

somon balığı

malzemeler:
somon
un,tuz
sıvıyağ
hazırlanışı:
Temizlenmiş balığı öncelikle yıkayıp,iyice süzdükten sonra;
1 yemek kaşığı kadar unu tuz ile karıştırıyoruz,somon balığını una bulayıp,ok az yağ koyduğumuz teflon tavaya koyuyoruz,kısık ateşte,ızgara yapar gibi kızartıyoruz.gayet lezzetli...
ve ben yanına çok iyi gittiğini düşündüğüm için,maydanozlu patatesler hazırlıyorum,haşlanmış patatesleri dilimliyorum,ine kıyılmış maydanozları ekleyip,zeytinyağı ile harmanlıyorum,hepsi bu,
Birde balığın olmazsa olmazı salata...
herkese afiyet olsun

8 yorum:

  1. gülcan07:52

    tabiki mekemmel ollmuşş,ne güzel bir görüntü bu böyle

    YanıtlaSil
  2. Adsız07:54

    canım balık çekti,akşama bende yapıyorum,ellerine sağlık canım,görüntü süper

    YanıtlaSil
  3. sevde07:55

    ay ay ay insan bunları görürde canı çekmez mi ne güzelde kızarmışlar bunlar böyle mmmmmmissss

    YanıtlaSil
  4. canım gerçekten çok güzel olmuş..
    balık vazgeçilmezimdir..
    öpüyorum..görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili gül; balığın faydaları tartışılmaz özellikle somon balığında bulunan omaga-3 ün çok daha fazla bulunması çocuklarımızın gelişimi açısındanda çok faydalı. Fazla bilimsel oldu ama.... kendine iyi bak canım, ellerine sağlık oğluna kocaman öpücükler...
    PASTALAND/Özlem

    YanıtlaSil
  6. Cok harika görünüyor,somonu cok severim zaten, ellerine saglik canim.Iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  7. muhteşem olmuş.yani yeme de yanında yat.harikasın canım..

    YanıtlaSil
  8. Gülcüm, ellerine saglik inan cok leziz görünüyorlar. Ben bi balik hastasi olarak bayildim yaniiiiiiii


    Kocaman öpüyorummmmmmmmm
    Emos

    YanıtlaSil

hoş geldin!