MALZEMELER:
250gr.kadayıf
100gr.tereyağı
1çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
1 kğ.süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 paket kremşanti
YAPILIŞI:
Teflon tencerede kadayıfları sararıncaya kadar kavur,içerisinde tereyağını erit ve şekeri ekleyip kavurmaya devam et.sonrasında soğumaya bırak.
Muhallebisini yapmak için;bütün mlzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra kaynat,göz göz olunca altını kapat ve vanilyayı ekle.biraz soğuduktan sonra,krem şanti ile 1 çay bardağı sütü çırp ve muhallebinin içerisine katıp iyice çırp.
Dikdörtgen bir kaba önce kadayıfların yarısını yay,üzerine muhallebiyi güzelce yay ve düzelt,üzerine geri kalan kadayıfı da yay.
Üzerini iri parçalar halindeki fındık yada ceviz parçalarıyla süsleyin.
kadayif tatlin super olmus canim ellerine saglik, optum
YanıtlaSilüfffff nasılda canım çekti yaff.
YanıtlaSilçok güzl görünüyor.yapsammı ne
canım çok güzel ve lezzetli bir tatlı gibi duruyor,deniyim ben bunu:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ayrıca değişik bir kadayıf tarifi, mutlaka denemem lazım
YanıtlaSilböyle bir tarifi verdiğiniz için çok teşekkür ederim muhteşem bir tadı var yanlız ikramı biraz zor bende ona şöyle bir çözüm buldum borcamın en altına muhallebiden sürüp arasına kadayıfı kyup tekrar muhallebiyle süslüyorum çok güzel oluyor yiyen herkes çok beğendi tarif yetiştiremiyorum:)
YanıtlaSilSÜPER ÖTESİ BİR LEZZETT VE TEŞEKKÜRLER GÜL..
YanıtlaSilTOPLAMDA 10 KİŞİLİK BİR ARKADAŞ TOPLANTISINDA HERKEZ O KADAR ÇOK BEĞENDİKİ TATLIMI BİR KERE DAHA TEŞEKKÜRLERR :)
yaaa cok guzel duruoo emınımkı tadlarıda oyledır yaa harıka tek kelımeyle
YanıtlaSilherkese mrb,henüz denememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim harika bir lezzet,ailece müptelası olduk,kolay gelsin
YanıtlaSilÇok güzel bir tatlı. Kavurma işlemi biraz zor oluyor ama harika, yaza uygun , hafif bir tatlı çıkıyor ortaya. Denemenizi tavsiye ederim. tarif çok başarılı
YanıtlaSilharıkaaa oluyoo misafirlerim gelmedenn sipariş veriyolar:D
YanıtlaSilkremşantiyle muhallebiyi karıştırırken soğumasını beklicekmiyiz ayrıca sıcakken mı yayma işlemini yapıyoruz teşekkürler
YanıtlaSilöncelikle
YanıtlaSilkadayıflar kavrulup soğumaya bırakılacak,
muhallebi biraz soğuduktan sonra krem şanti ile karıştırılacak,
dolayısıyla yayma işlemi soğukken oluyor yada bi hayli ılıkken,
umarım yardımcı olabilmişimdir.
ben teşekkür ederim.
ela slm yarın misafirim gelcek bi kere yapmıstım muhallebili kadayıfı çoook beğendim süper olmustu ama yinelemek için tekrar bi göz atim dedim inş. yarında güzel olur ve misafirlerim beğenir ii geceler byy
YanıtlaSilneden isim yayımlanmıo anlamadım
YanıtlaSilheh tamam yaptım cıkıo ismim
YanıtlaSilcok güzel oldugu söyleniyor denemem lazim
YanıtlaSilkırık kadayıf nasıl bısey tek kadayıf satılıyor yufkacıda tepsı ıcınde kızartılmış kadayıf oda
YanıtlaSil