23.5.09

unlu tavuk

nerde o yemeklerle saatlerce uğraştığım günler...
süslü olsun,güzel görünsün diye verdiğim emekler,
şimdilerde sade görünsede lezzetli ve pratik tariflerden yanayım.
unlu tavukda böyle bir tarif işte,
ister kahvaltıda,ister akşam yemeğine pilavın yanına-pürenin yanına...
Bu kadar az malzeme, böyle basit bir yemek, ufacik bir dokunusla nasil bu kadar lezzetli hale gelir ben yiyorum büyüyorum kitabından öğrendim.
malzemeler:
2 adet ince tavuk fileto ya da 2 parça tavuk göğsü
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
Tuz
yapılışı:
Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın. Tuzlu un karışımına bulayın.Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin.Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin.Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.

2 yorum:

  1. ellerınıze saglık tavugun lezzetı baska oluyor

    YanıtlaSil
  2. kızardıktan sonra suyla pişirmeye devam etmek ilginç bir lezzet katmıştır.

    merak ettim.

    ellerinize sağlık

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil

hoş geldin!