nerde o yemeklerle saatlerce uğraştığım günler...
süslü olsun,güzel görünsün diye verdiğim emekler,
şimdilerde sade görünsede lezzetli ve pratik tariflerden yanayım.
unlu tavukda böyle bir tarif işte,
ister kahvaltıda,ister akşam yemeğine pilavın yanına-pürenin yanına...
Bu kadar az malzeme, böyle basit bir yemek, ufacik bir dokunusla nasil bu kadar lezzetli hale gelir ben yiyorum büyüyorum kitabından öğrendim.
malzemeler:
malzemeler:
2 adet ince tavuk fileto ya da 2 parça tavuk göğsü
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
Tuz
yapılışı:
Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın. Tuzlu un karışımına bulayın.Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin.Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin.Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.
ellerınıze saglık tavugun lezzetı baska oluyor
YanıtlaSilkızardıktan sonra suyla pişirmeye devam etmek ilginç bir lezzet katmıştır.
YanıtlaSilmerak ettim.
ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.