31.1.08

TROKLOSTİ

TADI AYRI KOKUSU AYRIGÜZEL.....















Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 avuç kadar tuzsuz lor peyniri

1 çay bardağı su

Yapılışı:

1)1 kaşık yagı tavada kızarıncaya kadar eritin
2) Sonra ustune tuzsuz peynir dokun
3) sonrada su ve tuzu ekleyin
Ve de kaynamaya başlayıncaya kadar bekletin
ekmeyi bandıra bandıra yİyin... afiyet olsun

10 yorum:

  1. Bizdede sık sık yapılırdı kahvaltılarda..Hatta yumurtada kırılırdı..Adı farklı idi..Ellerine sağlık çok nefis olmuş..


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir tarif ilk kez gördüm.Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. çok degisik ve ilginç bir tarif ilk kez duyuyor ve goruyorum, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gul,
    Ogluna yazdigin ogut cok hos;)
    Sayfamda GUNUN BLOGU sensin bugun,
    sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık,nefis olmuş...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Adsız17:25

    arkadaş tuzssuz lor peyniri yazmış ama asıl kullanılması gereken trabzon'un tel peyniri ve mincisidir. peynir eriyip uzadığı için bu adı almıştır

    YanıtlaSil
  7. Adsız17:27

    troklostinin diğer adı muhlamadır.

    YanıtlaSil
  8. Bizde herzaman yapılır süper olur ben sevmemem ama Tussuz lor peynirli olunca işler deiğişiyor damak zevki =)
    Saol ayşecik abla bişiiy yapıcam bugun ama karar veremedim :D...

    YanıtlaSil
  9. Adsız13:00

    adsiz komiksin

    YanıtlaSil
  10. Adsız17:07

    komik olan adsız2??!!

    YanıtlaSil

hoş geldin!