Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç kadar tuzsuz lor peyniri
1 çay bardağı su
Yapılışı:
1)1 kaşık yagı tavada kızarıncaya kadar eritin
2) Sonra ustune tuzsuz peynir dokun
3) sonrada su ve tuzu ekleyin
Ve de kaynamaya başlayıncaya kadar bekletin
ekmeyi bandıra bandıra yİyin... afiyet olsun
Bizdede sık sık yapılırdı kahvaltılarda..Hatta yumurtada kırılırdı..Adı farklı idi..Ellerine sağlık çok nefis olmuş..
YanıtlaSilSevgiler
İlginç bir tarif ilk kez gördüm.Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilçok degisik ve ilginç bir tarif ilk kez duyuyor ve goruyorum, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgili Gul,
YanıtlaSilOgluna yazdigin ogut cok hos;)
Sayfamda GUNUN BLOGU sensin bugun,
sevgi ve selamlar.
ellerinize sağlık,nefis olmuş...
YanıtlaSilsevgiler
arkadaş tuzssuz lor peyniri yazmış ama asıl kullanılması gereken trabzon'un tel peyniri ve mincisidir. peynir eriyip uzadığı için bu adı almıştır
YanıtlaSiltroklostinin diğer adı muhlamadır.
YanıtlaSilBizde herzaman yapılır süper olur ben sevmemem ama Tussuz lor peynirli olunca işler deiğişiyor damak zevki =)
YanıtlaSilSaol ayşecik abla bişiiy yapıcam bugun ama karar veremedim :D...
adsiz komiksin
YanıtlaSilkomik olan adsız2??!!
YanıtlaSil